لیزر پا به این صورت انجام میشود که با هدایت نور متمرکز، فولیکولهای موی پا را هدف قرار میدهد. لیزر پا رشد موهای زائد را بدون آسیب رساندن به سطح پوست و تنها با آسیب به ریشه مو مهار میکند. به همین دلیل نیز انجام لیزر موهای پا برای افرادی که پوست حساسی دارند توصیه میشود. لیزر پا بسیار موثر و مقرون به صرفه است و شما را از انجام جلسات متعدد اپیلاسیون برای رفع موهای زائد در این ناحیه بینیاز میکند.
در ابتدا تکنسین لیزر قسمتهایی از پاهایتان را که میخواهید لیزر کنید مشخص میکند، سپس آن قسمت را لیزر میکند. زمانی که لیزر روی پوست شما حرکت میکند، سوزش خفیفی را احساس میکنید. دقت کنید که منظور از سوزش خفیف احساس درد نیست زیرا اکثر دستگاههای لیزر مجهز به خنک کننده هستند و شما متوجه هیچگونه دردی نخواهید شد. علاوه بر این، معمولا لیزر پا در مقایسه با سایر قسمتهای بدن درد ندارد ولی آستانه تحمل درد در افراد مختلف متفاوت است. بنابراین اگر درد اندکی هم احساس کردید به تکنسین لیزر خود اطلاع دهید.
لیزر پا شامل کدام قسمت است؟
همانطور که در دسته بندی زیر آمده است، لیزر پا ممکن است در بعضی از قسمتهای پا یا همه بخشهای پا انجام شود:
- درمان ربع ساق پا: درمان یک چهارم ساق پا شامل یک ناحیه کوچک مانند هر یک از نواحی زانو، بالای ران یا مچ پاهاست. این لیزر برای افرادی مناسب است که فقط میخواهند ناحیه خاصی از پا را لیزر کنند. زمان لازم برای یک جلسه لیزر ربع ساق پا بین 10 تا 15 دقیقه است.
- درمان نیمه پا: درمان نیمه پا شامل نیمه بالایی یا پایینی ساق پا، از مچ پا تا زانو یا از زانو تا ران است. برخی بیماران تنها به لیزر برخی از نواحی فوق نیاز دارند و زمان لازم برای لیزر نیمی از پا حدود 15 تا 30 دقیقه است.
- درمان کامل ساق پا: لیزر کل پا شامل همه قسمتهای گفته شده شامل مچ تا ران پا است. لیزر کل پا مناسب افرادی است که میخواهند همه قسمتهای پاهایشان صاف و بدون مو باشد و در هزینه لیزر پا نیز هیچ محدودیتی ندارند. زمان موردنیاز برای لیزر کل پا در حدود 45 تا 60 دقیقه است. البته زمان درمان لیزر پا و تعداد جلسات لازم برای افراد مختلف با توجه به ضخامت مو، نوع پوست و رنگ پوست هر یک متفاوت است.
مزایا و معایب لیزر پا
در اینجا شما را با فواید لیزر موهای پا و نیز معایب آن آشنا خواهیم کرد:
مزایای لیزر پا
با برخی از فواید لیزر پاها آشنا شوید:
- پاها یکی از دردسرسازترین نواحی برای رفع موهای زائد و یکی از نگرانیهای عمده در هنگام اپیلاسیون هستند. برای اکثر زنان، پا بزرگترین ناحیهای است که باید موهای زائد آن از بین ببرند. اپیلاسیون همیشه با تحریک پوست، ایجاد لک، زخم شدن و ایجاد برآمدگیهای پوستی همراه است در حالی که لیزر موهای پا پوست را کاملا صاف و یکنواخت میکند. با مشاهده عکس لیزر پای افراد قبل و بعد از انجام لیزر و تغییرات ایجاد شده در زیبایی پوست آنها بیشتر برای انجام لیزر پا مصم خواهید شد.
- لیزر موهای زائد پا یک درمان طولانی مدت و همیشگی است که گاهی ممکن است تا آخر عمر ما را از شر موهای زائد رها کند. بدون تراشیدن، اپیلاسیون و کشیدگیهای پوستی، با انجام لیزر میتوانید از سلامت پوستتان اطمینان یابید.
- با لیزر موهای پا در زمان خود صرفه جویی میکنید و دیگر لازم نیست هر ماه یا هر هفته مدت طولانی را صرف اصلاح موهای پای خود کنید. همچنین دیگر نیازی به خرید مواد اپیلاسیون نیز نخواهید داشت.
معایب لیزر پا
هر چند تابحال موردی تحت عنوان عوارض لیزر موهای پا گزارش نشده است اما برخی از عوارض لیزر پا که کاملا موقت هستند شامل موارد زیر هستند:
- هزینه لیزر نسبت به سایر روشهای اصلاح کمی زیاد است ولی با در نظر گرفتن فواید بیشمار لیزر هزینه کردن برای آن به صرفه است.
- یکی از عوارض لیزر موهای پا که موقت است و در بیشتر مواقع به سرعت از بین میرود قرمزی، تورم و حساسیت پوست است.
- لیزر بر روی موهای روشن به اندازه موهای تیره اثر نخواهد داشت. روشنترین رنگ پوست و تیرهترین موها بهترین گزینه برای حداکثر کارآیی لیزر موهای زائد هستند.
- اگر پوست و موی شما هر دو تیره هستند ممکن است لیزر به رنگدانههای پوست نیز آسیب برساند، به همین دلیل باید انرژی لیزر کاهش یابد. بنابراین برای پوستهای تیرهتر تعداد جلسات لیزر و هزینه کل لیزر نیز افزایش مییابد.
- برخی از افرادی که تستوسترون مصرف میکنند ممکن است به دلیل مصرف دارو نتایج لیزر موفقی در طولانی مدت نداشته باشند.
نکات قبل از لیزر پا
لازم است پیش از لیزر موهای پا نکاتی را بدانید. برخی از این نکات شامل موارد زیر هستند:
- قسمتی از پاهایتان را که قرار است لیزر کنید حدود 24 تا 48 ساعت قبل از جلسه لیزر خود با استفاده از تیغ اصلاح کنید.
- پیش از لیزر از روشهای دیگر اصلاح به غیر از تیغ مانند موم انداختن پا خودداری کنید.
- چند هفته قبل از لیزر از پاهایتان را برنزه نکنید زیرا برای اثربخشی بهتر لیزر باید رنگ پوست شما طبیعی باشد.
- دو هفته قبل از درمان از مصرف آنتی بیوتیک خودداری کنید.
مراقبتهای بعد از لیزر پا
پس از لیزر پاها نیز بهتر است مراقبتهای زیر را انجام دهید:
- برای رفع قرمزی و سوزش پا بعد از لیزر سعی کنید با استفاده از لوسیون آبرسان بدون بو پوست خود را مرطوب کنید.
- بعد از لیزر موهای پا تا حد امکان و به مدت چند روز نباید پاهایتان در معرض نور مستقیم آفتاب قرار گیرد.
- بعد از لیزر پا از انجام فعالیتهایی که پوست را تحریک میکنند مانند استخر رفتن، سونا و دوش آب داغ خودداری کنید، سعی کنید با آب ولرم دوش بگیرید.
- پس از لیزر لباس تنگ و چسبان نپوشید، پوشیدن ساپورت و شلوارهایی که به پای شما میچسبند باعث ایجاد حساسیت پوست پا خواهد شد.
هزینههای مربوط به لیزر پا چقدر است؟
هزینه لیزر موهای پا به فاکتورهای زیادی بستگی دارد و نمیتوان قیمت دقیقی برای انجام آن در نظر گرفت. اما به طور کلی میتوان گفت مجموعه عواملی چون کلینیک موردنظر برای انجام لیزر پا، مهارت تکنسین لیزر، نوع دستگاه و عملکرد آن بستگی دارد. همچنین تعداد جلسات لازم برای انجام لیزر پاها هم عاملی مهم در تعیین هزینههای کلی شماست زیرا تعداد جلسات لازم برای هر فردی با توجه به ویژگیهای پوست و موی او کاملا متفاوت است. علاوه بر این رنگ پوست و مو نیز میتواند در هزینه لیزر موهای پا موثر باشد زیرا افرادی با پوست روشنتر و موی تیرهتر زودتر به نتیجه دلخواه خود میرسند بنابراین به تعداد جلسات کمتری نیاز دارند. اما برعکس برای افرادی با پوست تیرهتر تعداد کل جلسات بیشتر است که بر هزینه کل لیزر موثر خواهد بود. به طور کلی و با در نظر گرفتن همه عوامل موثر در برآورد قیمت، لیزر موهای پا باعث صرفهجویی در وقت و هزینه شما میشود. بنابراین پیش از در نظر گرفتن قیمت لیزر پا، به یاد داشته باشید که این درمان شما را از اپیلاسیونهای مکرر راحت میکند و بر اعتماد به نفستان میافزاید.