ناحیه شرمگاهی همیشه با دستهای از مو پوشانده شده است. این موها علاوه بر این که زائد هستند و مشکلاتی را مانند تعریق ایجاد میکنند. علاوه بر این، این مسئله معمولا در روابط جنسی نیز ممکن است که اثر منفی داشته باشد. بانوان زیادی هستند که سعی می کنند با استفاده از وسایلی مانند تیغ این مناطق را اصطلاح کنند. این مسئله نیز مشکلات مربوط به خود را دارد. استفاده از تیغ در ناحیه شرمگاهی باعث می شود که در بلندمدت پوست دچار مشکلاتی شود. یکی از شایعترین این مشکلات قرمزی پوست و جوش در این ناحیه حساس است.
لیزر بیکینی یکی از روش های پیشنهادی است که سالها است در سراسر جهان انجام می شود و بین بانوان طرفداران زیادی دارد. علت محبوبیت این روش این است که اثر آن بلند مدت است و همچنین درد ندارد. این لیزر معمولا در چند جلسه انجام می شود. پزشک از دستگاههای لیزر (به عنوان مثال دستگاه لیزر الکساندرایت) استفاده می کند. این دستگاه میزان مشخصی از لیزر را به ناحیه تناسلی که به ناحیه بیکینی معروف است، می تاباند. موها پس از چند جلسه لیزر، یا از بین می روند و یا بسیار نازک می شوند. در این روش موها تا ۸۵ درصد از بین میرود. مدت زمان این جلسات نیز زیاد طولانی نیست و فقط بین ۸ تا ۱۰ دقیقه طول می کشد.
پس از انجام این لیزر می توانید محل را ترک کنید و نیاز به مراقبت های شدید درمانی نیست. البته برخی نکات وجود دارند که باید آنها را رعایت کنید و در بخشهای بعدی به آن اشاره میشود. تعداد این جلسات به عوامل مختلفی بستگی دارد.
تفاوت لیزر بیکینی و لیزر برزیلی
بسیاری از خانمها تفاوت میان لیزر خط بیکینی و لیزر برزیلی را نمیدانند. این دو درمان بسیار شبیه هم هستند و معمولاً با هم اشتباه گرفته میشوند. از آنجایی که صحبت کردن درباره این موضوع برای برخی خانمها سخت است ترجیح میدهند تا به جای پرسیدن از متخصص در اینترنت درباره آن بخوانند.
- لیزر خط بیکینی : به ناحیه خارج از خط شُرت، خط بیکینی میگویند. لیزر خط بیکینی معمولاً تا ۳ اینچ فراتر از این خط را پوشش میدهد و این ناحیه را کاملاً تمیز و بدون نقص میکند. در این روش برخی از نواحی مانند لبههای بیرونی واژن و بالای ناحیه شرمگاهی که زیر لباسزیر قرار دارند نیز تحت درمان قرار میگیرند که البته لیزر این نواحی به انتخاب خود داوطلب بستگی دارد.
- لیزر برزیلی : در این روش نواحی بیشتری نسبت به خط بیکینی تحت درمان قرار میگیرند، مانند لبههای بیرونی واژن و خط باسن. در این روش قسمتی از موهای ناحیه شرمگاهی به شکل یک نوار باریک باقی میماند. در لیزر برزیلی داوطلب باید کاملاً برهنه شود.
توصیه های قبل از لیزر بیکینی
اگر میخواهید از این روش از بین بردن موهای زائد استفاده کتید، باید مراقبت های قبل از لیزر مو را انجام دهید. شما باید هفته قبل از لیزر بیکینی قسمت مورد نظر را با استفاده از تیغ بتراشید. دقت کنید که استفاده از تیغ، روشی مناسب بوده ولی شما نمی توانید از سایز لوازم از جمله موم و یا وکس و … استفاده نمایید و استفاده از هرکدام از این روشها خطراتی را در حین درمان برای شما ایجاد خواهد کرد.
- شیو و اصلاح با تیغ : برای رسیدن به بهترین نتیجه دوازده تا بیست و چهار ساعت قبل از انجام لیزر، موهای ناحیه ی مورد نظر را با تیغ یا ژیلت شیو کنید.
- استحمام : پیش از مراجعه حتما حمام کنید، چون رعایت بهداشت در این روند بسیار اهمیت دارد. از شوینده هایی که PH آن ها برای ناحیه ی بیکینی و واژن مناسب است استفاده کنید. از مصرف محصولات شیمیایی معطر اجتناب کنید. مواد شیمیایی موجود در این محصولات پوست حساس این نواحی را تحریک پذیر می کنند و بعد از لیزر باعث سوش و خارش می شوند.
- به هیچ عنوان در معرض اشعه ی نور خورشید قرار نگیرید : قرار گرفتن در معرض اشعه ی نور خورشید و برنزه کردن قبل از لیزر، باعث کاهش تاثیر آن شده و زمینه ی آسیب به پوست را فراهم می کند.
- لباس نرم و گشاد و راحت بپوشید : از پوشیدن لباس تنگ خودداری کنید و لباس نرم و گشاد و راحت بپوشید. لباس های تنگ با پوست اصطکاک ایجاد کرده و آن را تحریک پذیر می کنند.
- استرس خود را کنترل کنید : ممکن است حین درمان احساس خجالت کنید و معذب باشد. اما سعی کنید آرامش خود را حفظ و استرس خود را کنترل کنید.
هزینه لیزر بیکینی
مراکز درمانی و کلینیک های زیبایی برای محاسبه هزینه این روش درمانی معمولا روش های متفاوتی برای تعیین هزینه آن دارند. از آن جایی که درمان با استفاده از لیزر در این روش، در یک جلسه انجام نمی شود، نمیتوان قیمت خاص و دقیقی برای آن به صورت کلی تعیین کرد. البته از آن جایی که ایران یکی از کشورهایی است که هزینه درمان در آن بسیار پایین است، افرادی که علاقمند به استفاده از این روش هستند نباید چندان نگران باشند. افرادی که در اروپا یا آمریکا زندگی میکنند برای این که از شر هزینه های درمانی بالای این روش خلاص شوند به کشورهای دیگری می کنند که هزینه کمتری دارد.
یکی از مواردی که باید از انجام آن جدا خودداری کنید، دست زدن به ناحیه مورد نظر است. ناحیه تناسلی ممکن است که ملتهب باشد و با هر دست زدن شما دچار مواردی مانند سوزش یا خارش شود. در صورت مشاهده چنین حالتی بهتر است که سریعا پزشک را در مورد آن آگاه کنید.
یکی از فعالیت هایی که بسیار در این مورد مفید است، استفاده از کمپرس یخ است. از آن جایی که لیزر از طریق گرما فولیکول های پوست را از بین می برد، دمای مناطق موردنظر ممکن است که بسیاری بالا باشد. به همین دلیل بهتر است که پس از لیزر بیکینی از کمپرس یخ استفاده کنید تا دمای بدن و پوست پایینتر بیاید.
سعی کنید پس از انجام این روش لیرز، از تیغ زدن و شیو کردن استفاده نکنید. تیغ کشیدن بر روی پوست فولیکولهای مو را دست نخورده باقی میگذارد و روش درمان را بی اثر می کند. ممکن است که در بین جلسات درمان نیاز به تیغ کشیدن داشته باشید. انجام این کار اشکالی ندارد. اما در طول زمان نیاز به آن کمتر میشود. همچنین تا زمانی که تمام جلسات درمانی به اتمام نرسیدهاند از اپیلاسیون، کندن مو، بلیچ یا کرمهای رفع موهای زائد یا الکترولیز بر روی ناحیه درمان پرهیز کنید. هر کدام از این روش ها باعث خواهد شد که برای شما مشکلی به وجود بیاید. البته استفاده از تیغ بعد از سه روز پس از درمان مانعی ندارد.
عوارض و خطرات لیزر بیکینی
استفاده از هر روش درمانی عوارضی به همراه دارد و در مورد همه روش ها نیز صادق است. اما نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که هر روشی اگر به شکل درست و اصولی انجام شود خطراتی به همراه نخواهد داشت. لیزر بیکینی نیز یکی از روش هایی است که در صورت استفاده ناصحیح از آن باید منتظر مشاهده خطرات بود. استفاده از تیغ میتواند باعث بروز قرمزی، زخم، بریدگی، افزایش عفونتهای پوستی، بروز تبخال و زگیل تناسلی شود. تیغ علاوه بر این عوارض باعث ایجاد جوش و موی زیر پوستی نیز میشود. اما لیزر چنین مشکلاتی را به همراه ندارد. این مسئله نشان میدهد که استفاده از لیزر چندان هم روش پرخطری محسوب نمی شود.
از آن جایی که لیزر اقدام به تاثیر روی فولیکول های پوست می کند و آنها را دچار تغییر میکند، استفاده از لیزر بیکینی در برخی افراد باعث ایجاد عوارضی مانند قرمزی پوست خواهد شد. در برخی موارد نادر نیز ممکن است که منجر به سوختگی شود و این مسئله بیشتر به ظریف بودن پوست یا ماهر نبود پزشک موردنظر برمی گردد.
در موارد دیگری نیز ممکن است که پوست دچار خارش شود. بدیهی است که خاراندن ناحیه موردنظر اثرات خوبی به همراه نخواهد داشت و باعث خواهد شد که پوست موردنظر دچار قرمزی شود. همچنین احساس درد نیز ممکن است در برخی افراد ایجاد شود. عوارض لیزر موهای زائد موقت هستند و از بین خواهند رفت.
افرادی که از این روش استفاده می کنند همیشه این نگرانی را دارند که استفاده از لیزر موهای زائد به خاطر نفوذ به اندام های داخلی و ساختار سلولی بدن بتواند منجر به ایجاد ناباروری شود. اگرچه تحقیقات مختلف نشان می دهد که پرتوهایی که در جریان این روش زیبایی انتشار مییابند، نمی توانند به هیچ یک از اعضای داخلی بدن نفوذ کرده و در نتیجه به آن آسیب برسانند.
آیا لیزر بیکینی باعث سرطان می شود ؟
اگر بدانیم لیزر چیست و مکانیسم عمل آن چگونه است، پاسخ این سوال را بهتر متوجه خواهیم شد. در واقع در این روش پرتوهای غیر یونیزه ی لیزر به بخشی از پوست که قرار است موهای زائد آن از بین برود، تابانده می شود. این پرتوها به رنگ دانه های ملانینی مو گرما می دهند و فولیکول های آن ناحیه در اثر این گرما تخریب می شوند. لیزر هیچ آسیبی به بافت اطراف وارد نمی کند و فقط فولیکول مو را هدف قرار می دهد. به این ترتیب در فولیکول های تخریب شده دیگر مویی رشد نمی کند.
لیزرها، پرتوهای غیر یونیزه اند و با پرتوهای یونیزه کننده ی هسته ای و اشعه X که سرطان زا هستند، متفاوتند.
امروزه اشعه ی ایکس در عکس برداری از استخوان های بدن به کار برده می شوند. این اشعه های یونیزه کننده وارد بدن شده و DNA ی سلول را تخریب می کنند. آسیب DNA زمینه ی بروز سرطان را فراهم می کند. اما پرتوهای لیزر موهای زائد متفاوتند و به درون بدن نفوذ نمی کنند. پرتوهای لیزر فقط به سطح پوست برخورد می کنند و فراتر نمی روند. بنابراین باعث ایجاد سرطان نمی شوند. سازمان غذا و داروی ایالات متحده(FDA) بی خطر بودن اشعه های مورد استفاده برای لیزر موهای زائد را تایید کرده است.
لیزر بیکینی یا اپیلاسیون کدام بهتر است ؟
برای انتخاب بهتر، دو روش را با هم مقایسه می کنیم.
- همان طور که می دانید اپیلاسیون یک روش موقت برای حذف موهای زائد است. اپیلاسیون سرعت رشد مو ها را کاهش می دهد، اما از رویش مجدد آن ها جلوگیری نمی کند. بر خلاف آن، لیزر با تخریب فولیکول موهای بیکینی با درصد بالایی رشد آن ها را متوقف می کند و روشی با اثرگذاری دائمی است.
- در اپیلاسیون خطر آسیب و تحریک پوست وجود دارد. در حالی که لیزر ، اگر به دست متخصص انجام شود، روشی بسیار کم عارضه است.
- در روش اپیلاسیون بر خلاف روش لیزر موهای زائد بیکینی، احتمال انتقال بیماری های عفونی مقاربتی (STI) زیاد است.
- روش لیزر بیکینی بین شش تا هشت جلسه با دردی جزئی و قابل تحمل همراه است و پس از پایان دوره، دیگر بابت از بین بردن موهای زائد خود دردی نخواهید کشید. درست است که اپیلاسیون بیکینی در یک جلسه انجام می شود، اما هر جلسه باید درد زیاد آن را تحمل کنید.