جراحی پروستات

جراحی پروستات

درمان پروستات چگونه است و چطور انجام می‌شود؟ آقایان ممکن است در سنین مختلف (معمولاً از سن ۳۰ تا ۵۵ سالگی) علائم ناراحتی پروستات را احساس کنند. پروستات یک غده کوچک و مهم در قسمت پایینی مثانه است که نقش مهمی در سیستم ادراری و تناسلی مردان دارد. تولید بخشی از مایع منی، تغذیه و محافظت از اسپرم‌ها در مجرای ادراری و جلوگیری از ورود ادرار از منفذ مثانه در زمان انزال، از مهم‌ترین وظایف غده پروستات هستند.به دلایل مختلف، اضافه‌وزن، بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت نوع ۲ و بیماری قلبی، سن و ژنتیک، بیماری پروستات ایجاد می‌شود که انتخاب روش درمانی مناسب آن، بستگی به نوع بیماری و سن شما دارد.

چرا خدمات آتیس را انتخاب کنیم؟

پیشرو در ارائه خدمات حرفه ای توسط پزشکان و گروهی متخصص


آتیس به همراه متخصصان با سابقه و شناخته شده در طیف گسترده ای از خدمات زیبایی و درمانی اقدام به ارائه خدمات میکند.

بخشی از خدمات آتیس

تزریق انواع فیلر

تزریق انواع بوتاکس

جوانسازی صورت

لیزر موهای زائد

کاشت و نگهداری مو

جراحی های درمانی

جراحی های زیبایی و درمانی

جراحی پروستات

بدن انسان از اندام های مختلفی تشکیل شده است که هر یک از آن ها نقش مهمی در سلامتی بدن دارد. در واقع سلامتی انسان و پایداری بدن، در گرو عملکرد درست اندام ها و اعضای مختلف بدن است. به همین دلیل، اهمیت حفظ سلامتی و عملکرد اندام ها، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

برخی از عوامل که باعث بروز مشکلات در بدن می شود و سلامتی ما را تحت تاثیر قرار می دهد، غیر قابل اجتناب است و نمی توان اقدام به جلوگیری از آن نمود.

جراحی پروستات

اما برخی عوامل مانند سبک زندگی نادرست و …، می تواند باعث شود که سلامتی انسان به خطر افتد و طبیعتا اعضای بدن دچار مشکلات سلامتی شود و در واقع می گوییم که فرد بیمار شده است. یکی از مهمترین و حیاتی ترین اندام ها و اعضای بدن در آقایان، پروستات است.

پروستات در واقع نوعی غده در بدن آقایان می باشد که وظایف زیادی را بر عهده دارد. پروستات در ناحیه تناسلی مردان قرار دارد و وظیفه بسیار مهمی در قبال تولید مثل و رابطه جنسی ایفا می کند. عملکرد درست آن باعث می شود که سلامتی انسان به صورت کامل رعایت شود.

اما برخی از مشکلات اعم از اجتناب پذیر و اجتناب ناپذیر بودن، می تواند باعث بروز مشکلات و بیماری های مختلف در ناحیه پروستات شود و عارضه به وجود آمده در این ناحیه می تواند مشکلات بسیار زیادی را برای افراد به وجود بیاورد. به همین دلیل چنین افرادی می بایست در یک اقدامی به موقع و درست، اقدام به درمان و حل مشکل پروستات خود نمایند.

خوشبختانه در طی سالیان اخیر، علوم پزشکی و درمانی، پیشرفت بسیار زیادی داشته است و توانسته است در زمینه های مختلف از جمله درمان بیماری های پروستات، موفقیت های زیادی به دست آورد.

یکی از روش های رایج و بسیار موثر در درمان عارضه های مختلف پروستات، عمل پروستات است که چندین شکل مختلف دارد. ما در این مقاله، قصد داریم به صورت کامل به بررسی غده پروستات و موضوع اصلی مقاله یعنی عمل پروستات و انواع آن بپردازیم و از مزایا و معایب آن توضیحاتی ارائه دهیم.

پروستات غده ای در بدن آقایان است که وزن آن حدود 30 گرم است. واژه پروستات در واقع یک واژه خارجی است که معادل فارسی آن به معنی کسی به جلو ایستاده است و در واقع دلیل نام گذاری این غده، به دلیل موقعیت قرارگیری آن در بدن است.

پروستات بخشی از دستگاه تناسلی مردانه می باشد که در داخل بدن مردان قرار دارد. پروستات وظایف مختلفی دارد که مهمترین آن تولید مایعی می باشد که در زمان خروج اسپرم از بدن مرد، مایع منی را تشکیل می دهد. ماهیچه های موجود در پروستات باعث می شود مایع منی با فشار زیاد وارد مجرای ادرار شود و در زمان انزال، از بدن فرد خارج شود.

پروستات در واقع در زیر مثانه و در بالای عضلات کف لگن قرار دارد. این غده بین مثانه و آلت تناسلی مرد قرار گرفته است که مجرای ادراری از مرکز غده پروستات عبور کرده و وظیفه مهمی در زمان ادرار و ترشحات اسپرم دارد.

به همین دلیل، سلامت غده پروستات بسیار مهم بوده و تاثیر زیادی در عملکرد آلت تناسلی مردانه و همچنین ادرار و عملکرد درست مثانه دارد. 

همان طور که در مبحث قبلی گفته شد، غده پروستات در بخش مهمی از دستگاه تناسلی مردانه قرار دارد و نقش مهمی در خروج مایع اسپرم و همچنین ادرار دارد. زیرا مجرای ادرار از بین پروستات می گذرد.

بسیاری از آقایان به دلیل مشکلاتی که پیش می آید، ممکن است دچار بیماری و عارضه های مختلف در ناحیه پروستات شوند. از آنجایی که غده پروستات نقش بسیار مهمی در حیات و زندگی مردان دارد، سلامت آن باید در اولویت باشد. عمل پروستات در واقع کمک زیادی به حل مشکلات پروستات خواهد کرد. جراحی پروستات می تواند در انواع مختلفی انجام شود.

حذف کامل پروستات یا قسمتی از پروستات می تواند از جمله وظایف مهم جراحی پروستات باشد. اغلب پزشکان در صورتی که تشخیص دهند که فرد به سرطان پروستات دچار شده است و یا دچار بزرگ شدن پروستات شده اند، از عمل پروستات استفاده می کنند و در دیگر مواقع نیز با استفاده از دارو درمانی، اقدام به درمان افراد خواهند کرد.

جراحی پروستات

عمل پروستات می تواند بر اساس نوع بیماری و شرایط جسمی بیمار، در اهداف مختلفی انجام شود

عمل پروستات می تواند بر اساس نوع بیماری و شرایط جسمی بیمار، در اهداف مختلفی انجام شود. مثلا اگر فردی سرطان پروستات داشته باشد، پزشک سعی خواهد کرد در جراحی، اقدام به برداشتن غده سرطانی نماید تا پروستات بتواند به روال طبیعی خود در عملکرد خود بازگردد.

از آنجایی که پروستات یک بخش بسیار مهمی از دستگاه تناسلی مردان می باشد، اهمیت درمان و عمل آن بسیار بالاست و می بایست توسط بهترین متخصص جراح انجام شود.

پروستاتکتومی رادیکال

پروستاتکتومی رادیکال به عنوان یکی از روش های عمل پروستات شناخته می شود که در واقع عملی است که در آن کل پروستات و غدد لنفاوی آن به صورت کامل برداشته خواهد شد تا بیماری هایی نظیر سرطان پروستات به صورت موضعی و کامل درمان شود. این روش جراحی، به روش های مختلفی انجام می شود که انواع آن شامل موارد زیر است:

پروستاتکتومی رادیکال روباتیک:

این روش جراحی با استفاده از برش های کوچکی در ناحیه زیر شکم انجام می شود و غده پروستات از این طریق از بدن فرد خارج خواهد شد. تمامی مراحل این جراحی توسط رباط و سیستم رایانه ای انجام می شود و پزشک جراح در طول جراحی از طریق دستگاه های مختلف، اقدام به عمل جراحی خواهد کرد. استفاده از سیستم روباتیک باعث کاهش خطا و افزایش دقت جراحی خواهد شد.

پروستاتکتومی رادیکال باز:

در این روش جراحی، در زیر شکم برشی ایجاد می شود و پزشک با استفاده از وسایل مختلفی، اقدام به برداشتن کامل غده پروستات خواهد کرد. در این روش جراحی، پزشک به صورت کامل در بالای سر بیمار مستقر است و جراحی را بدون ربات و سیستم های رایانه ای انجام می دهد.

پروستاتکتومی رادیکال لاپاروسکوپی:

این روش جراحی از دیگر روش های موثر در عمل پروستات است که به وسیله دستگاه لاپاراسکوپی انجام می شود. مزیت این جراحی، جراحت کم است و صرفا چندین برش بسیار کوچک روی شکم بیمار ایجاد می شود و جراحی پروستات انجام می گردد.

عوارض جراحی پروستاتکتومی رادیکال

پروستاتکتومی رادیکال می تواند مزیت های مختلفی داشته باشد. اما هیچ روش جراحی وجود ندارد که بدون عوارض باشد. از جمله عوارض موجود در پروستاتکتومی رادیکال که در برخی از افراد رخ می دهد، عبارتند از:

  • داشتن خونریزی
  • ایجاد عفونت در مجاری ادرار
  • داشتن بی اختیاری ادرار در اوایل جراحی
  • اختلال نعوظ و ناتوانی جنسی
  • آسیب به راست روده که البته این مورد بسیار کم رخ می دهد.
  • تنگی مجاری ادرار

بیمارستان ایرانشهر به عنوان یکی از بهترین مراکز درمانی شهر تهران می تواند راهنمایی های لازم را در خصوص عمل پروستات به روش پروستاتکتومی رادیکال انجام دهد.

پروستاتکتومی ساده

پروستاتکتومی ساده در واقع نوعی جراحی ساده پروستات محسوب می شود که عموما برای افرادی توصیه خواهد شد که علائم ادراری شدید داشته و غده پروستات آن ها بزرگتر از حد معمول شده است.

این بیماری، سرطان پروستات نیست و نیازی به جراحی پیچیده نخواهد بود و به همین دلیل از پروستاتکتومی ساده استفاده می شود. در این روش جراحی، کل غده پروستات برداشته نخواهد شد و صرفا بخشی از آن برداشته می شود تا جریان ادرار مسدود شده باز شود.

عوارض احتمالی پروستاتکتومی ساده

پروستاتکتومی ساده می تواند در برخی از مواقع برای افراد عوارضی داشته باشد. از جمله عوارض عمل پروستات به روش پروستاتکتومی ساده، عبارتند از:

  • ایجاد خونریزی از مجاری ادرار
  • آسیب دیدن بافت های مجاور پروستات
  • بی اختیار شدن در ادرار
  • داشتن ارگاسم خشک
  • داشتن ناتوانی جنسی و اختلال نعوظ

انجام عمل پروستات به وسیله لیزر درمانی

یکی از روش های رایج و بسیار موثر در درمان بیماری های پروستات، استفاده از روش لیزر درمانی است که مورد توجه عموم مردم و پزشکان قرار گرفته است. عمل پروستات به وسیله لیزر، توانسته است جای روش های عادی جراحی پروستات را بگیرد.

متخصصین اورولوژی، با استفاده از تابش لیزر در شعاع و فرکانسی خاص، می توانند اقدام به درمان انواع بیماری های پروستات اعم از بزرگ شدن پروستات، سرطان پروستات و … نمایند. بیشترین استفاده از لیزر درمانی در عمل پروستات، محصوص افرادی است که دچار بیماری بزرگی پروستات شده اند.

لیزر درمانی برای درمان بزرگی پروستات

عمل پروستات به وسیله روش لیزر درمانی، برای برطرف کردن علائم ادراری متوسط یا شدید مورد استفاده قرار می گیرد. این عارضه باعث بزرگ شدن پروستات خواهد شد و پزشک متخصص با استفاده از لیزر، اقدام به درمان این معضل خواهد کرد.

در این روش جراحی، پزشک با استفاده از یک اسکوپ که آن را وارد مجاری ادراری خواهد کرد و این اسکوپ وارد شده که از میان آن لیزر تابیده می شود، به سطح پروستات نفوذ خواهد کرد.

لیزر و تابش نور ایجاد شده، حاوی انرژی به فرکانس مشخص است که می تواند بافت های اضافه ایجاد شده در ناحیه پروستات را به صورت کامل از بین ببرد و جریان ادراری مسدود شده به صورت کامل باز شود.

دلیل استفاده از لیزر در عمل پروستات

عمل پروستات به وسیله لیزر می تواند منجر به کاهش علائم ادراری شدید ناشی از بزرگ شدن پروستات شود و همچنین می تواند دلایل دیگری نیز داشته باشد که این موارد عبارتند از:

  • افرادی که نیاز مکرر به دفع ادرار دارند.
  • افرادی که مشکل شروع در دفع ادرار دارند.
  • داشتن ادرار آهسته و طولانی مدت
  • تکرر ادرار بیش از حد به خصوص در هنگام خواب شبانه
  • داشتن ادرار منقطع
  • احساس عدم تخلیه کامل ادرار
  • داشتن عفونت های شدید در مجاری ادرار
علاوه بر این موضوع، عمل پروستات به وسیله لیزر می تواند برای درمان بسیاری از موارد زیر مورد استفاده قرار گیرد که عبارتند از:
  • عفونت‌های مکرر مجاری ادرار
  • درمان عفونت های ادرار که به صورت مکرر رخ می دهد.
  • درمان آسیب های ایجاد شده در مثانه و کلیه
  • درمان مشکلات مربوط به بی اختیاری ادرار یا توانایی دفع ادرار
  • از بین بردن سنگ مثانه
  • درمان مشکلات مربوط به خونریزی در ادرار

همان طور که ملاحظه کردید، عمل پروستات به وسیله لیزر می تواند مزایای زیادی داشته باشد و بسیاری از پزشکان، از این روش درمانی برای حل عارضه های فوق استفاده می کنند. پزشک جراح با دقت و تجربه ای که دارد، می تواند به صورت کامل به حل این مشکلات بپردازد.

این جراحی می تواند با بیهوشی کامل یا بیهوشی نخاعی انجام شود که بستگی به شرایط فرد خواهد داشت و از آنجایی که این روش جراحی بدون برش در ناحیه شکم همراه است، عوارض و دوران نقاهت کمتری خواهد داشت.

انواع آزمایشات تشخیصی برای درمان مشکلات پروستات

آزمایش های مختلفی نیز وجود دارد که پزشک متخصص می تواند به وسیله آن ها اقدام به تشخیص بیماری های مختلف در ناحیه پروستات نماید که این آزمایشات عبارتند از:

معاینه دیجیتال مقعدی  (DRE)

در این روش تشخیصی، پزشک با استفاده از دستکش و مقداری روغن، اقدام به معاینه پروستات از طریق مقعد خواهد کرد و پزشک در طول معاینه، از حس لامسه خود استفاده می کند و اگر مشکلات و برآمدگی های عجیب و غریبی را حس کند، می تواند به این موضوع پی ببرد که شاید فرد به مشکلات پروستات دچار شده است.

چنین آزمایشی نمی تواند منجر به تشخیص سرطان پروستات شود و صرفا از سالم بودن پروستات مطمئن خواهد شد.

آزمایش آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA)

آنتی ژن اختصاصی پروستات در واقع نوعی پروتئین است که توسط سلول های موجود در غده پروستات ساخته خواهد شد. میزان سطح موجود این پروتئین ها می تواند در آزمایش هایی نظیر آزمایش خون مشخص شود و سالم بودن پروستات یا مشکل دار بودن آن را مشخص خواهد کرد.

میزان سطح پروتئین موجود در پروستات می تواند برای هر فردی متفاوت باشد و به همین دلیل پزشکان برای این که مطمئن شوند که فرد از پروستات سالمی برخوردار است یا خیر، چندین بار اقدام به تجویز چنین آزمایشی می کنند و در نهایت تصمیم خواهند گرفت که فرد به بیماری خاصی مبتلا است یا خیر. این نوع آزمایش می تواند کمک زیادی به تشخیص سرطان پروستات نماید و در نهایت عمل پروستات انجام شود.

سونوگرافی

از آزمایشات تشخیصی رایج می توان به سونوگرافی اشاره کرد. سونوگرافی در واقع نوعی آزمایش با امواج صوتی است که اقدام به ایجاد و تشکیل تصویر از طریق امواج صوتی خواهد کرد و تصویری از داخل بدن را به پزشک ارائه می دهد.

سونوگرافی پروستات بدین گونه است که در ابتدا یک پروپ کوچک در ناحیه مقعد قرار می گیرد و سپس امواج صوتی وارد قسمت مجاری مقعد خواهد شد که می تواند تصویری واضح از پروستات ارائه دهد.

بیوپسی پروستات

بیوبسی پروستات از دیگر آزمایشات تشخیصی مشکلات پروستاتی است که افراد مشکوک به سرطان پروستات، ابتدا از این روش تشخیصی استفاده می کنند.

بیوپسی شامل گرفتن یک نمونه کوچک از پروستات است که توسط پزشک آزمایشگاهی با دقت بالا انجام می شود و نمونه برداشته شده به زیر میکروسکوپ ها خواهد رفت تا آزمایشات مختلف انجام شود. این روش تشخیصی با بیهوشی کامل یا بیهوشی نخاعی انجام می شود.

تصویربرداری MRI

در برخی از مواقع با استفاده از روش تصویربرداری MRI می توان اقدام به تشخیص برخی از بیماری های پروستات نمود که در این روش، با استفاده از جریان مغناطیسی و سیگنال های رادیویی، تصاویری از پروستات نشان داده خواهد داد.

اقدامات قبل از عمل پروستات

بعد از انجام مراحل تشخیص و آزمایشات لازم در خصوص پروستات توسط پزشک و در صورت تشخیص و تجویز جراحی، بیمار باید اقداماتی قبل از عمل پروستات انجام دهد.

قبل از شروع جراحی، پزشک ممکن است اقدام به انجام چندین آزمایش کند که سیستوسکوپی نام دارد و این روش در واقع روشی است که از این طریق می تواند مثانه و مجاری ادرار را معاینه کند.

بیمار موظف است در صورت داشتن بیماری های مختلف در گذشته، این موارد را با پزشک خود مطرح کند و همچنین در صورتی که دارویی مصرف می کند، با مشورت پزشک، اقدام به مصرف یا قطع آن نماید. به عنوان مثال اگر فردی از داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین استفاده می کند، باید از چند هفته قبل از عمل پروستات، از مصرف آن خودداری نماید.

مصرف سیگار و مشروبات الکلی از حدود یک ماه قبل از عمل پروستات باید ممنوع شود. زیرا مصرف آن ها می تواند در جریان جراحی پروستات، مشکلات و اختلالاتی ایجاد کند و همچنین در بروز عفونت های بعد از جراحی بسیار موثر است.

در صورت تجویز پزشک به مصرف برخی داروها قبل از جراحی، می بایست اقدام به مصرف درست و به موقع داروها نمود.

مراحل عمل پروستات

در جراحی پروستات، پزشک از بیهوشی عمومی استفاده می کند و همچنین در برخی از موارد با توجه به شرایط بیمار، ممکن است از بی حسی نخاعی استفاده نماید. بعد از انجام این کار، بیمار هیچ گونه دردی را احساس نخواهد کرد. در ادامه، به مراحل عمل پروستات در جراحی های مختلف می پردازیم:

پروستاتکتومی رادیکال روباتیک

در این روش جراحی، در ابتدا پزشک پشت میز قرار می گیرد و تمامی مراحل جراحی توسط سیستم رباتیک انجام می شود و در طول جراحی، پزشک اشراف کامل به جراحی دارد.

تمامی حرکات جراحی و برداشتن پروستات و درمان آن، به وسیله دستگاه انجام می شود و توسط مانیتور، اجزای پروستات به صورت کامل در دید پزشک قرار دارد.

با ایجاد برش کوچک در ناحیه زیر شکم، دستگاه وارد قسمت پروستات و مجرای ادرار و مثانه می شود و تغییرات لازم را انجام می دهد و در صورت لزوم و نوع بیماری، پروستات به صورت کامل برداشته خواهد شد.

استفاده از این روش جراحی به حدی دقیق است که هیچ گونه آسیبی به عصب ها و رگ های خونی اطراف پروستات نخواهد زد. بعد از انجام جراحی، بخیه روی ناحیه برش زده انجام می شود و جراحی به پایان می رسد.

پروستاتکتومی رادیکال رتروپوبیک استاندارد

در این روش جراحی، پزشک در ابتدا برش هایی در ناحیه زیر شکم خواهد زد و سپس غده پروستات را به صورت کامل از رگ ها و عصب های اطراف آن جدا خواهد کرد و در نهایت جراحی پایان خواهد یافت و جای برش خورده نیز به وسیله بخیه به هم متصل خواهد شد. این جراحی نیز نیازمند دقت بالای پزشک جراح است که از اهمیت زیادی برخوردار است.

پروستاتکتومی ساده

این روش جراحی بعد از بی حس کردن یا بیهوش کردن بیمار شروع می شود و یک لوله اسکوپی شکل که دوربین روی آن تعیبه شده است، وارد مجاری ادرار خواهد شد و تا قسمت پروستات پیش خواهد رفت.

در این جراحی، ادرار و عفونت های ایجاد شده از مجاری ادرار تخلیه خواهد شد تا پزشک بتواند به راحتی وارد قسمت پروستات شود.

بعد از این کار، پزشک با ایجاد برش در زیر ناف تا زیر شکم، به بخش پروستات وارد می شود. اگر فرد دچار مشکلات در ناحیه فتق و مثانه هم باشد، به وسیله این روش جراحی می توان اقدام به درمان آن کرد و پزشک در حین عمل پروستات، این اقدامات را انجام خواهد داد.

پزشک جراح، بخشی از پروستات را بر می دارد که باعث ایجاد مشکل و عارضه شده است. بعد از آن، لوله ای که وظیفه تخلیه مجرای ادرار را دارد، در بخش برداشته شده پروستات جای گذاری خواهد شد و در نهایت جراحی به اتمام خواهد رسید.

اقدامات بعد از عمل پروستات

از مهمترین بخش های درمان پروستات، اقدامات بعد از عمل پروستات است که تاثیر زیادی در روند بهبودی و طی کردن دوران نقاهت بعد از جراحی خواهد داشت. مهمترین اصل بعد از عمل پروستات، استراحت کامل است تا فرد بتواند به توانبخشی خود کمک زیادی کند. همچنین موارد دیگری نیز لازم است تا بتوان به بهبودی کامل رسید. این موارد عبارتند از:

  • لازم است با توصیه های پزشک، روزانه محل جراحی شده ضد عفونی شود و پانسمان آن تعویض گردد.
  • بیمار نباید حداقل یک هفته بعد از جراحی، اقدام به رانندگی کند.
  • از انجام فعالیت های سنگین به مدت دو ماه بعد از جراحی خودداری شود.
  • در هنگام بالا رفتن از پله، جوانب احتیاط رعایت شود و بهتر است کمتر از پله رفت و آمد کنید.
  • از استفاده از حمام داغ، استخر و شنا خودداری شود.
  • از نشستن بیش از یک ساعت در طول روز خودداری شود.
  • مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک در ساعت مقرر الزامی خواهد بود.

بهتر است بعد از گذشت یک هفته از جراحی، اقدام به پیاده روی بسیار سبک شود

بهتر است بعد از گذشت یک هفته از جراحی، اقدام به پیاده روی بسیار سبک شود تا بدن بتواند نیروی از دست رفته خود را به دست آورد.

همچنین ممکن است یبوست بعد از جراحی پیش بیاید که پیاده روی می تواند تاثیر زیادی در کاهش این مسئله داشته باشد. همچنین رعایت رژیم غذایی و مصرف غذاهای فیبر دار می تواند به رفع یبوست کمک زیادی کند.

استفاده از مایعات، مواد غذایی حاوی ویتامین های مختلف در راستای تامین مواد معدنی و ضروری بدن، بسیار مهم خواهد بود و همگی این موارد باید تحت نظر پزشک باشد.

داشتن ورم بعد از عمل پروستات می تواند تا مدتی طبیعی باشد و برای حل این معضل می توان از کمپرس گرم استفاده کرد تا بتوان کاهش تورم را شاهد بود.

انجام دادن جراحی پروستات در روش های مختلف می تواند بر اساس نوع عارضه، باعث درمان بیمار شود. به عنوان مثال، استفاده از روش پروستاتکتومی رادیکال معمولا برای درمان سرطان پروستات که البته هنوز تومور ایجاد شده به بیرون از پروستات نیامده باشد، موثر خواهد بود.

بعد از انجام این جراحی، از پیشرفت کردن تومور سرطانی جلوگیری خواهد شد و می توان گفت که میزان موفقیت آمیز بودن عمل پروستات در این روش بسیار بالا و تضمینی خواهد بود.

در صورتی که تومور سرطانی عود نکرده باشد، می توان گفت که دیگر توموری شکل نخواهد گرفت

در صورتی که تومور سرطانی عود نکرده باشد، می توان گفت که دیگر توموری شکل نخواهد گرفت. تحقیقات متعددی روی سرطان پروستات انجام شده است و همچنین تحقیقات دیگری در خصوص روش های جراحی پروستات صورت گرفته است و این تحقیقات نشان داده است که افرادی که اقدام به عمل پروستات کرده اند و سرطان موضعی یا همان غیرپیشرفته پروستات را از بین برده اند، از مرگ خود جلوگیری کرده اند.

همچنین افرادی که دارای سنین پایین تری هستند، توانسته اند به درمان قطعی آن برسند. این مسئله برای افراد مسن و به خصوص برای افراد بالای 80 سال نیز کمتر صدق می کند.

زیرا بدن در این سن، از سیستم ایمنی ضعیفی برخوردار است و در صورت پیشرفته بودن سرطان، در صورت انجام جراحی پروستات، این احتمال وجود دارد که بار دیگر، تومور رشد کند و باعث مرگ فرد شود. حال که با مسائل مربوط به عمل پروستات و انواع آن آشنا شدیم، بد نیست در خصوص علل ایجاد بیماری های پروستات، نکاتی را ارائه دهیم.

علل ایجاد بیماری های پروستات چیست؟

از جمله علل شایع که در زمینه به وجود آمدن بیماری های پروستات دخیل هستند، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

بزرگ شدن پروستات

با افزایش سن، اندازه پروستات بزرگتر خواهد شد. بیش از نیمی از مردان بالای 50 سال، به مشکل بزرگ شدن پروستات دچار شده اند. تورم و بزرگ شدن پروستات می تواند باعث بروز مشکلات و عفونت های مختلف در مجاری ادرار و همچنین اخلال در رابطه جنسی و نعوظ داشته باشد. به همین دلیل، درمان این معضل می تواند باعث جلوگیری از پیشرفت بیماری و سرطان پروستات شود.

پروستاتیت

این نوع عارضه در واقع یک بیماری التهابی در ناحیه پروستات است که با بزرگ شدن پروستات تفاوت دارد. علائم مختلفی نیز می تواند نشان دهد که پروستات التهاب دارد که از جمله آن می توان به ورم، حساس شدن پروستات، تاخیر در ادرار و یا ادرار خونی اشاره کرد. همچنین یکی از عوامل ایجاد التهاب پروستات، اضطراب و استرس بیش از حد است که می تواند مشکلاتی نیز به وجود آورد.

سرطان پروستات

همان طور که در این مقاله گفته شد، با افزایش سن، میزان ابتلا به سرطان پروستات افزایش خواهد یافت و این مسئله می تواند باعث بروز مشکلات جدی شود و به همین دلیل اهمیت مسئله عمل پروستات، بسیار زیاد است و لازم است برای جلوگیری از گسترش تومور و حتی مرگ، اقدامی به موقع توسط پزشکان مجرب انجام داد.

علائم بزرگ شدن پروستات چیست؟

در برخی از موارد، ممکن است در پروستات مشکل و بیماری از جمله بزرگ شدن پروستات ایجاد شود که هیچ گونه علائمی در ابتدا ندارد. اما به صورت کلی، ما در ادامه به برخی از علائم شایع در خصوص بزرگ شدن پروستات اشاره خواهیم کرد:

  • مشکل در دفع ادرار، مانند شروع ادرار یا ضعیف بودن خروج ادرار
  • داشتن تکرر ادرار بیش از حد در زمان های مختلف به خصوص در هنگام شب
  • نیاز به تخلیه فوری ادرار و ناگهانی شدن این موضوع
  • مشکل در خواب شبانه به دلیل مشکلات ادراری
  • داشتن سوزش ادرار در هنگام تخلیه
  • درد داشتن در هنگام انزال مایع منی

علائم سرطان پروستات

سرطان پروستات از بیماری های شایع در بین مردان است و ممکن است در ابتدای شروع این بیماری، هیچ گونه علائمی نداشته باشد. اما به مرور زمان، علائمی نیز پدیدار خواهد شد.

از جمله علائم ایجاد سرطان پروستات می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نیاز به تخلیه ادرار و ناگهانی شدن این موضوع، از جمله علائم سرطان پروستات است.
  • مشکل در دفع ادرار و مقطعی شدن آن و یا خارج نشدن کامل ادرار از مجرای ادرار
  • احساس این که بعد از تخلیه ادرار، باز هم ادرار در درون مجرای خود حس می کنید.
  • داشتن درد و سوزش در حین خروج ادرار
  • خون در ادرار و یا در مایع منی، از دیگر علائم می باشد.
  • داشتن درد در ناحیه پایین کمر یا در قسمت ران و باسن
  • داشتن درد در ناحیه قفسه سینه
  • احساس بی اشتهایی شدید
  • احساس بی حسی و گزگز شدن در پاها
  • لاغری بسیار شدید و بدون دلیل
  • احساس خستگی شدید، تنگی نفس و یا سرگیجه
  • نامنظم شدن ضربان قلب و داشتن ضربان تند
  • رنگ پوست تغییر خواهد کرد و به حالت رنگ پریدگی خواهد درآمد.
  • داشتن سابقه ژنتیکی در خانواده در خصوص بیماری های پروستات به ویژه سرطان پروستات
  • جهش های ژنتیکی از همان ابتدای دوران جنینی
  • داشتن بیماری های ژنتیکی و سندرومی

موارد فوق از جمله علائم مهمی می باشد که می تواند این هشدار را بدهد که فرد در معرض ابتلا به سرطان پروستات قرار دارد و لازم است در اقدامی به موقع، به پزشک متخصص مراجعه شود و اقدامات تشخیصی و آزمایشات لازم صورت گیرد.

راه های پیشگیری از سرطان پروستات چیست؟

طبیعتا همه ما شنیده ایم که پیشگیری، بهتر از درمان است. داشتن یک سبک زندگی سالم و درست می تواند تاثیر زیادی در سلامتی ما داشته باشد و از بروز بیماری های مختلف جلوگیری کند. سرطان پروستات هم از این قاعده مستثنی نیست و با رعایت موارد مختلف می توان از بروز چنین عارضه ای جلوگیری کرد. از جمله این روش های پیشگیری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

داشتن بدن سالم و ورزش کردن می تواند تاثیر زیادی در افزایش سلامتی ما داشته باشد و می تواند از بروز سرطان پروستات جلوگیری کند.

داشتن رژیم غذایی سالم و استفاده از مواد غذایی حاوی مواد معدنی و ویتامین های مختلف می تواند تاثیر زیادی در افزایش سلامت بدن از جمله پروستات داشته باشد.

استفاده از مواد غذایی مانند گوجه فرنگی و هندوانه می تواند از بروز التهاب های مختلف در ناحیه پروستات جلوگیری کند و به مراتب از رشد سلول های سرطانی در پروستات جلوگیری خواهد کرد. زیرا چنین مواد غذایی، حاوی آنتی اکسیدان های قوی می باشد که می تواند تاثیر زیادی در افزایش سیستم ایمنی بدن داشته باشد.

استفاده از میوه هایی مانند پرتقال، لیمو، لیمو ترش، ماندارین و … می تواند باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات شود و در جلوگیری از این معضل بسیار موثر خواهد بود.

استفاده از نوشیدنی های بدون شکر و بدون گاز

استفاده از نوشیدنی های بدون شکر و بدون گاز می تواند تاثیر زیادی در روند ادرار ما داشته باشد و باعث تسریع در روند ادرار شود و از بروز عفونت در ناحیه مثانه و پروستات جلوگیری خواهد کرد.

استفاده از چربی های سالم مانند امگا 3 هم می تواند تاثیر زیادی در جلوگیری از بروز سرطان پروستات داشته باشد. انواع ماهی ها می تواند منبع مناسبی برای این ماده معدنی باشد که می تواند باعث شود که پروستات سالمی داشته باشیم و از گزند بیماری های مختلف از جمله سرطان پروستات در امان بمانیم.

همان طور که ملاحظه کردید، موارد بسیار مهمی را می توان رعایت کرد تا از بروز بیماری های مختلف در ناحیه پروستات از جمله سرطان پروستات جلوگیری کرد. به هر حال پیشگیری از سرطان پروستات بسیار بهتر از عمل پروستات است.

پکیج های زیبایی و درمانی

مشاهده پکیج های زیبایی و درمانی آتیس

9388506103-(98+)

تماس با آتیس

فرم مشاوره تخصصی

مشاوره تخصصی پزشکان